Asociatia Industriei Feroviare din Romania (AIF) a inaintat Guvernului o scrisoare deschisa prin care solicita autoritatilor sa reconsidere angajamentele luate fata de FMI privind cresterea tarifelor practicate de companiile CFR si Metrorex. Potrivit asociatie, o astfel de masura ar duce la falimentul caii ferate. Scrisoarea este adresata premierului Emil Boc si ministrilor Transporturilor (Radu Berceanu), Finantelor (Sebastian Vladescu) si Economiei (Adriean Videanu).
 
"Consideram ca majorarea tarifelor in acest domeniu va contribui definitoriu la distrugerea iremediabila a infrastructurii publice de transport pe sina, la falimentul societatilor in cauza si la pierderea ultimilor clienti pe care sistemul de transport public pe sina ii detine", se arata in scrisoare.
 
Asociatia considera ca diminuarea activitatii companiilor afectate va duce la cresterea vulnerabilitatii economiei romanesti prin micsorarea PIB-ului si sporirea artificiala a somajului.
 
Nu in ultimul rand, AIF solicita celor trei ministri sa gaseasca resurse pentru finantarea activitatilor de transport pe sina si sa creeze premisele necesare deblocarii resurselor financiare pentru cofinantarea proiectelor europene de reparatii a infrastructurii feroviare si modernizare a materialului rulant.