Apicultorii alsacieni au fost surprinsi in aceasta vara sa descopere in stupi o miere de culoare albastra. Dupa o serie de investigatii, au ajuns la concluzia ca aceasta transformare vine de la bomboane M&M’s.

Apicultori alsaciani au crezut ca au halucinatii în aceasta vara, dupa ce au deschis un stup. Mierea nu mai era galbena, ci multicolora.

"Unii apicultori au gasit miere albastra, altii, maro cum este crema Nutella sau chiar verde", a spus, intr-un interviu acordat postului de televiziune RTL Franta, Andre Frieh, Presedintele Asociatiei Apicultorilor din regiunea Rinului Superior.

Dupa efectuarea unor investigatii, apicultorii si-au indreptat privirile catre o societate din vecinatate, care produce energie electrica din biogaz, prin arderea deseurilor agricole si alimentare. Aceasta depoziteaza deseurile organice, inainte de prelucrare, în aer liber, inclusiv pe cele care provin de la compania Mars, producatorul bomboanelor M&M’s.

Daca aceste dulciuri aduc bucurie albinelor, care au bazait toata vara in jurul gramezilor de deseuri, nu acelasi sentiment este incercat si de apicultori.

“Mierea este nevandabila. Nu avem dreptul de a vinde acest produs, nu o putem numi miere, chiar daca are acelasi gust", au aratat acestia.

De atunci, deseurile agro-alimentare sunt stocate, de societatea in cauza, în interior.