Alcatel-Lucent a lansat un cip care va permite dezvoltarea infrastructurii necesare pentru a accesa noi servicii online mai bune, de la conferinte video HD cu o inalta calitate de transmisie la aplicatii specifice lumii business sau profesionale.
 
Noul cip FP3 va elimina blocajele care ne impiedica sa avem astfel de servicii azi, largind benzile digitale ale Internetului si asigurand in acelasi timp viteze mai mari pentru date si un trafic cu flux imbunatatit. De asemenea, cipul va reduce consumul de energie pe retele, fiind nevoie de pana la 50% mai putina energie in comparatie cu cipurile existente azi.
 
“FP3 este cheia pentru a debloca o noua lume a comunicatiilor online. Este usor sa ne gandim ca Internetul de azi face tot ceea ce va fi vreodata capabil sa faca, dar de abia am atins primul strat al potentialului sau. Acest cip creeaza un potential incredibil, nu doar din punct de vedere tehnologic, ci si din perspectiva modului in care oamenii se conecteaza si interactioneaza intre ei“, a declarat Ben Verwaayen, presedintele Alcatel-Lucent.
 
Noul procesor FP3 al Alcatel-Lucent permite adaptarea capacitatii retelei si performantei la diversele nevoi, asigurand livrare fluida in banda larga a comunicatiilor de divertisment sau business-to-business si a serviciilor publice informatizate. Sistemele care opereaza la 400 Gigabiti-per-secunda vor extinde a doua generatie existenta de tehnologie a Alcatel-Lucent, care livreaza in prezent 100G/s, cea mai mare viteza din industrie.
 
Procesorul FP3 a fost dezvoltat de catre Divizia IP din cadrul Alcatel-Lucent, divizie care a generat venituri de 1,46 miliarde de euro in 2010, ceea ce reprezinta o crestere de peste 24% fata de anul 2009.