Gigantul chinez al comertului on-line, Alibaba, intentioneaza sa obtina un credit de 3 miliarde de dolari pentru a rascupara actiunile sale detinute in prezent de compania americana Yahoo!, scrie Wall Street Journal.


Alibaba, a carui cotatie a fost suspendata astazi la bursa din Hong Kong, incearca sa faca rost de bani printr-un imprumut solicita de la sase banci: Australia and New Zeeland Banking Financial, Credit Suisse, DBS Bank, Deutsche Bank, HSBC si Mizuho Financial.

Societatea chineza nu a explicat care este motivul suspendarii cotatiei sale la bursa. Yahoo!, care a anuntat zilele trecute o profunda remaniere a strategiei sale, controleaza 43% din capitalul Alibaba.

Firma americana a anuntat plecarea presedintelui consiliului sau de administratie, Roy Bostock si a altor trei administratori. Intr-o scrisoare adresata actionarilor, Bostock a declarat ca a angajat „discutii intense” cu partenerii asiatici vizand restructurarea activelor din grupul Alibaba, precum si din Yahoo! Japan.

Presedintele Alibaba, Jack Ma, a propus anul trecut sa rascumpere toate cele 43% din actiunile grupului sau detinute de Yahoo!. In 2008, fostii lideri Yahoo!, Jerry Yang si Roy Bostock au provocat furia actionarilor pentru ca au refuzat o oferta de preluare de catre Microsoft pentru 47 miliarde de dolari, in timp ce societatea valoreaza acum de doua ori mai putin.