Producatorul de profiluri din alumi­niu Alumil Rom Industry (ALU) inten­tioneaza sa nu acorde in acest an di­vi­dende actionarilor, fiind pentru pri­ma data in ultimii cinci ani cand socie­tatea ia o astfel de decizie.

Incepand din 2006, Alumil a distri­buit in fiecare an actionarilor o parte din profit. In 2009, societatea a distribuit chiar aproape 95% din profit sub forma de dividende. Anul trecut, rata de distri­butie a coborat la aproximativ 30%.

Alumil a inregistrat anul trecut o scadere drastica a profitului, de peste 74%, pana la 2,5 milioane de lei. Com­pania a fost afectata puternic de cresterea pretu­lui aluminiului, princi­pala materie prima.

Societatea a convocat Adunarea Ge­nerala a Actionarilor (AGA) pentru data de 15 aprilie, pe ordinea de zi urmand sa se gaseasca si aprobarea incheierii unui contract de credit in valoare de 4 milioane de lei cu Libra Bank. Creditul ar urma sa fie folosit pentru activitatea curenta a societatii si va fi garantat cu stocurile de materii prime, marfuri si produse finite in valoare de 8 milioane de lei, o scrisoare de garantie bancara emisa de Alumil Aluminiul Industru Grecia in favoarea Libra Bank si o garantie reala mobiliara asupra soldu­rilor creditoare ale conturilor deschise de societate la aceasta banca,
Actiunile Alumil sunt listate la Bursa de la Bucuresti, ultima tranzactie cu aceste titluri realizandu-se la pretul de 1,49 lei/actiune. La acest pret, capitali­zarea bursiera a companiei este de 11,1 milioane de euro.