Votul consilierilor locali ieseni, care au reglementat situatia juridica a terenului pe care se afla ansamblul urbanistic Palas, a reconfirmat legalitatea proiectului, se arata intr-o nota trimisa de catre Iulius Gorup.


Consilierii locali au reglementat astazi un viciu de procedura privind statutul juridic al terenului pe care s-a construit ansamblul multifunctional Palas Iasi, care in 2011 fusese inventariat in domeniul public, ca urmare a unei decizii definitive si irevocabile a Curtii de Apel Oradea.

In noiembrie 2010, instanta oradeana a anulat HCL Iasi nr. 576/2004 prin care se dispunea trecerea terenului din proprietatea publica a municipalitatii in cea privata, pe motiv ca nu se facuse dezafectarea de la utilitatea publica.

Cu toate acestea, contractul de asociere dintre Consiliul Local Iasi si compania Iulius Group a fost mentinut in permanenta ca fiind legal si valabil prin decizii judecatoresti definitive si irevocabile.

Votul de astazi al consilierilor locali a avut menirea de a reglementa statutul juridic al terenului, avand in vedere ca situatia acestuia este cu totul alta in prezent fata de anul 2004, raportat la care s-a pronuntat Curtea de Apel Oradea.
Consideram ca votul Consiliului Local Iasi este un gest de normalitate, care a avut in vedere bunastarea iesenilor si dezvoltarea durabila a orasului. Sunt convins ca Palas va fi un proiect emblematic pentru Romania. Vorbim despre o investitie de 260 de milioane de euro, dorita de peste 80% dintre ieseni, care va crea 4.000 de locuri de munca si va aduce un plus de valoare orasului. In prezent, ne concentram pe marea inaugurare, care va avea loc, asa cum am promis, pe 31 mai”, a declarat Iulian Dascalu, presedintele Iulius Group.

O parte a ansamblului urbanistic este functionala inca din toamna anului 2010, odata cu deschiderea cladirilor de birouri clasa A, in care lucreaza peste 700 de persoane.

Inaugurarea ansamblului Palas va avea loc pe 31 mai 2012,  dezvoltatorul promitand un eveniment grandios ce se va desfasura pe durata a patru zile.