Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, răspunzând unor întrebări, că nu este imposibil ca el şi Sorin Oprescu să candideze pentru Preşedinţie, menţionând însă că este posibil şi ca nici unul dintre ei să nu candideze, potrivit Mediafax.

"Continuu să fie candidatul USL şi, din punctul meu de vedere, dincolo de toate dezamăgirile şi dezgustul de care vorbeam, nu văd în acest moment un motiv pentru a nu mai fi", a spus Antonescu la Antena 3, precizând însă că alegerile prezidenţiale nu sunt o temă de actualitate.

El a ţinut să menţioneze că niciodată Preşedinţia nu a fost pentru el un scop în sine. "După ce am văzut în aceste săptămâni, vă rog să mă credeţi că doinţa nu mi s-a întărit. Eu sunt un om care mă bat, mă bat într-o echipă şi în slujba unor oameni şi să ştiţi că mă pot bate din orice poziţie", a spus preşedintele interimar.

Antonescu a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu exclude o candidatură la Preşedinţie din partea lui Sorin Oprescu, menţionând că el ar putea să îi fie acestuia contracandidat.

Moderatorul a spus că visul lui Sorin Oprescu este de a fi preşedinte al României, iar Antonescu a replicat că acesta nu este un vis interzis, că la prezidenţiale este bine să existe candidaţi, că nu sunt în prezent alegeri prezidenţiale şi că primarul Capitalei poate fi un candidat redutabil.

"Nu este un vis interzis. Deci nu văd nimic rău în asta. Doi, nu suntem în situaţia de a avea alegeri şi să vedem cine, cum candidează. Trei, nu văd de ce ar mai avea loc alegeri dacă nu pot candida mai mult oameni deodată", spus Antonescu.

Moderatorul a întrebat dacă sunt şanse ca el să modereze o dezbatere finală între candidaţii la Preşedinţie Crin Antonescu şi Sorin Oprescu, iar preşedintele interimar a răspuns: "Eu cred că da, de ce nu? Adică nu mi se pare un lucru imposibil. Nu vreau să faceţi vreo ştire. Nu spun că este un lucru probabil, dar spun că nu este un lucru imposibil, după cum e foarte posibil ca nici unul dintre noi doi să nu candideze când or fi alegeri prezidenţiale. Totul este posibil în această materie".