Brent Valmar, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), anticipeaza ca volumul vanzarilor de masini noi in acest an s-ar putea cifra in jurul valorii de 130.000 de unitati, o valoare similara fiind estimata si pentru 2010.
 
Oficialul saluta ideea Ministerului Mediului privind cumularea a trei prime de casare la achizitia unui autoturism nou, acesta opinand ca “exista din ce in ce mai putini posesori de rable care isi permit sa plateasca diferenta pana la una noua”. Totodata, Valmar considera ca introducerea de vouchere implica riscuri destul de mari deoarece acestea ar putea fi foarte usor falsificate. Potrivit acestuia, se pot gasi solutii, dar este nevoie ca autoritatile sa fie atente.
 
"Autoritatile trebuie sa gaseasca o rezolvare corecta, pentru ca daca te duci la banca cu o bancnota falsificata, casiera nu ti-o primeste, o iei inapoi. Daca un dealer s-ar duce cu un voucher din acesta la Ministerul Mediului sa-si ia banii, banuiesc ca s-ar intampla la fel. Distribuitorii de masini nu sunt pregatiti sa faca diferenta dintre un voucher falsificat si unul autentic", a precizat Valmar.
 
Nu in ultimul rand, vicepresedintele APIA sfatuieste firmele auto sa aiba grija de investitiile facute in retele de distributie si de personal, pentru a se putea adapta mai usor la noile conditii din piata.