Apple a prezentat in aceasta seara, la San Francisco, „noul iPad”. Aceasta a treia versiune a tabletei digitile integreaza un ecran de inalta rezolutie (2048x1536), Retina Dispalay, un procesor A5X mai puternic, placa grafica quad-core.


El incorporeaza, de asemenea, o camera „iSight” de o calitate mai buna decat cea de pe iPad2, dotata cu un senzor de 5 megapixeli si capabila sa inregistreze video in format 1080p. Tableta functioneaza in reteaua de telefonie mobila 4G.

Autonomia noului iPad nu s-a modificat. Si nici pretul, care porneste de la 499 de dolari pentru versiunea WiFi cu memorie de 16 GB si ajunge la 829 de dolari pentru WiFi+4G cu memorie 64 GB.

„Am redefinit categoria creata de noi cu primul iPad”, a asigurat Tim Cook, CEO Apple. Peste 200.000 de aplicatii vor fi disponibile pe iPad3, printre care iPhoto, care se adauga altor doua dispozitive ale Apple deja prezente pe iPad, iMovie si Garageband, si care va fi vanduta cu 4,99 dolari.

Anul trecut, Apple a vandut 172 de milioane de iPod, iPhone si iPad. Aceste trei produse reprezinta 76% din cifra de afaceri a companiei. iPad 2 va ramane in vanzare dupa iesirea noului model, dar la un pret cu 100 de dolari mai mic decat acesta.