Apple si-a cerut scuze pentru serviciul sau de harti iOS 6. Compania a inlocuit in noul iPhone 5 hartile concurentului Google cu propriile harti, insa clientii au fost dezamagiti de noul serviciu. CEO-ul Apple, Tim Cook, si-a anuntat pararea de rău si a oferit ca o alternativă intoarcerea la hartile concurenților - Google sau Nokia.

De fapt, Tim Cook spune despre hartile Google si Nokia abia dupa ce enumera alte cateva variante pe care clientii Apple le pot descarca din App Store precum Bing, MapQuest și Waze.

În luna mai, Apple a anunțat că renunta la Google Maps pe care il va înlocui cu propriul serviciu. Ca trăsătură distinctivă a propriei aplicații Apple promitea o vedere tridimensională, care va fi activata prin apăsarea unei touch-chei speciale, a declarat la momentul respectiv Apple. Analistii declarau la acea vreme ca aceasta este o noua inventie a celor de la Apple.

După lansarea, pe 21 septembrie, a noului iPhone, multi utilizatori au descoperit ca serviciul de harti al telefonului nu doar ca distorsioneaza imaginile, dar in anumite situatii ofera indicatii gresite la activarea navigatiei.

Ultilizatorii au acuzat Apple ca pune interesele sale corporate mai presus de cele ale clientilor, oferindu-le un serviciu mai prost doar pentru ca este al sau.

Admitand ca reale criticile clientilor, compania americana nu renunta insa la Apple Maps. "Peste 100 de milioane clienti care utilizeaza dispozitive cu sistem de operare iOS s-au conectat la Apple maps, - spune Cook - și tot mai multi se conecteaza in fiecare zi...Cu cat mai multi clienti vor folosi hartiele noastre cu atat acestea se vor perfectiona mai mult. Apreciem foarte mult feedback-ul pe care il primim de la voi. Noi știm ce va doriti și vom continua să lucram fără oprire până când vom ridica Apple Maps la standarde incredibil de mari. ", spune CEO Apple.