Ascendis, liderul pieţei de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării şi formării profesionale din România, îşi deschide prima filială în afara graniţelor, în Chişinău, Republica Moldova.

Lumea afacerilor din Republica Moldova este în continuă expansiune. Din ce în ce mai multe companii sunt înființate sau se află în curs de dezvoltare în această zonă, fie că sunt afaceri locale, ori filiale ale unor multinaţionale. Acest proces de tranziţie nu este unul uşor, iar nevoia de învăţare şi dezvoltare profesională ocupă un loc important pe lista de priorităţi a oricărui manager”, declară Costea Dumitrescu, fondatorul Ascendis.

Ascendis a hotărât să investească pe piața moldoveneasca din următoarele motive deoarece mai multe companii din România care se numără printre colaboratorii Ascendis au cerut programe de dezvoltare pentru operațiunile lor din Moldova; limba şi cultura comune, elemente care favorizează pătrunderea pe o piață cu potențial de creștere, mai ales în perspectiva integrării europene a Republicii Moldova; abilităţile şi calităţile consultanților din Moldova, colaboratori ai Ascendis în proiecte punctuale şi în jurul cărora va fi cristalizată noua echipă Ascendis Moldova.


În ultimii 6 ani, compania Ascendis a derulat o serie de proiecte în Chişinău împreună cu clienți din România, dar şi cu parteneri de afaceri de pe piaţa locală. „Chiar în momentul de faţă avem în derulare trei astfel de proiecte. La fel ca pe piața românească, ne-am propus să creăm programe sau să le adaptăm necesităților locale şi specificului autohton pe cele deja existente”, explică Radu Apostol, partener Ascendis.

Echipa Ascendis Moldova va fi formată atât din experți de pe piața locală, cât şi din traineri cu vaste cunoştinţe de pe piața românească, toţi având cel puţin 10 ani de experiență în afaceri. „Începând de anul acesta, echipei Ascendis i s-au alăturat şi trei traineri din Republica Moldova, care completează lista noastră de competenţe cu expertiză locală. Ne dorim ca până la finalul anului să adăugăm încă trei membri echipei”, completează Radu Apostol.

Pentru primul an de activitate în Republica Moldova, Ascendis îşi propune să realizeze o cifră de afaceri de 500.000 de euro şi să îşi consolideze prezenţa pe piaţa locală prin minimum 10 clienţi în 2012, la care să adauge cel puţin încă 10 în 2013.