Prima etapa a inscrierilor in clasa pregatitoare si clasa I incepe luni si dureaza pana in 16 martie, in acest interval fiind asteptati parintii care vor sa-si inscrie copiii in scolile din circumscriptia la care au fost arondati.Potrivit Ministerului Educatiei, prima etapa a inscrierilor are loc in intervalul 5 - 16 marie, cand vor fi depuse cererilor de catre parintii care solicita inscrierea copiilor la scoala de circumscriptie.

A doua etapa a inscrierii este in perioada 20 - 27 martie, cand vor fi completate cererile de catre parintii care au domiciliul in alta circumscriptie scolara, pe locurile ramase libere.

A treia etapa va fi in intervalul 23 - 25 martie, cand are loc inscrierea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat, in etapa a doua, inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar care nu au fost admisi si solicita inscrierea la scoala de circumscriptie.

Intre 2 si 9 mai are loc inscrierea pe locurile disponibile, la unitatile dorite, a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat cea de circumscriptie, dar au fost respinsi initial, din lipsa de locuri. Ulterior, intre 11 si 18 mai vor fi inscrisi copiii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate.

In Bucuresti au fost recenzati 21.900 de copii, dintre care 9.077 pentru clasa pregatitoare, restul pentru clasa I. De asemenea 3.000 de copii au fost evaluati psihosomatic. Scolile vor afisa zilnic situatia inscrierilor si locurile libere.