Cristiano Ronaldo, Xavi Hernandez sau Lionel Messi (foto)? Cine va fi castigatorul de anul acesta al Balonului de Aur? Raspunsul va veni in aceasta dupa amiaza.

Iata o scurta prezentare a principalilor pretententi la multravnitul trofeu. Mai precis ce a facut fiecare in anul 2011.

LIONEL MESSI: 70 de meciuri, 59 de lovituri pe poarta si 27 de pase decisive. Deja dublu laureat al Balonului de Aur, in 2009 si 2010, Lionel Messi este marele favorit pentru pastrarea acestei distinctii individuale. O performanta care-l va plasa alaturi de Johan Cruyff (1971, 1973, 1974), de Marco van Basten (1988, 1989, 1992) si de Michel Platini (1982, 1983, 1984). Cu cele 55 de lovituri inscrise in 57 de meciuri la FC Barcelona, argentinianul a contribuit din plin la reusitele de anul trecut ale echipei sale.

CRISTIANO RONALDO: 59 de meciuri, 60 de lovituri pe poarta si 17 pase decisive. In 2011, Cristiano Ronaldo a amintit ca are un sut redudabil. Este o masina de inscris goluri, iar performantele sale de anul trecut fac din jucatorul clubului Real Madrid un pretendent la Balonul de Aur. Totusi, majoritatea specialistilor inclina balanta in favoarea lui Messi.

XAVI HERNANDEZ: 62 de meciuri, 12 lovituri pe poarta si 15 pase decisive. „Cand eram mai tanar visam sa-mi castig existenta din fotbal, sa joc la Barca si chiar sa devin international. Dar nu mi-am imaginat niciodata ca ma voi numara printre finalistii pentru Balonul de Aur”, spune Xavi. El joaca la FC Barcelona si este considerat unul dintre cei mai buni fotbalisti din lume.

Fostul jucator si antrenor al echipei FC Barcelona, olandezul Johan Cruyff este de parere ca, de-a lungul carierei sale, Lionel Messi va castiga „cinci, sase, spate Baloane de Aur” „Messi va castiga cele mai multe Baloane de Aur din istorie”, afirma Cruyff. Vorbind despre Xavi, el l-a catalogat drept „sufletul echipei FC Barcelona. Este jucatorul care a contribuit cu adevarat la cresterea Barcei”.