MasterCard avertizează asupra unei tentative de phishing pe Internet, prin care hackerii invită utilizatorii să îşi înregistreze cardul în serviciul MasterCard Secure Code/ Verified by Visa, pentru a putea derula tranzacţii online în siguranţă, potrivit Agerpres.

'În ultimele zile, circulă pe e-mail un mesaj care invită utilizatorii să îşi înregistreze cardul în serviciul MasterCard Secure Code/ Verified by Visa, pentru a putea derula tranzacţii online în siguranţă. MasterCard precizează că aceasta este o tentativă de phishing, cu scopul de a obţine informaţii confidenţiale din partea celor care accesează link-ul. MasterCard recomandă clienţilor să fie atenţi, iar atunci când primesc mesaje ce îi direcţionează către site-uri în care li se cer date despre conturi bancare, numărul de card, codul PIN sau parola 3D Secure, să nu le acceseze, deoarece acestea sunt tentative de phishing. Nici MasterCard, nici băncile emitente sau comercianţii nu solicită şi nu vor solicita astfel de informaţii confidenţiale prin e-mail', precizează MasterCard.

Activarea cardurilor în standardul de securitate 3D Secure se poate face doar pe site-ul băncii emitente - o simplă căutare pe site-ul băncii emitente conduce către pagina de informare. Un alt serviciu pus la dispoziţie de instituţiile financiare, în mod gratuit, este Activation During Shopping (ADS), care permite înregistrarea cardurilor în 3D Secure, chiar în timpul tranzacţiei online derulate pe un site securizat, arată reprezentanţii MasterCard.