Dupa 90 de minute fantastice, Atletico Madrid a invis cu 3-0 pe Athletic Bilbao castigand finala Europa League disputata la Bucuresti. 


Victoria echipei din capitala Spaniei a venit in urma a trei reusite de exceptie realizate de Falcao, doua in prima repriza, si Diego, spre finalul meciului. Este al doilea triumf al madrilenilor in Europa League, dupa succesul din 2010. 

In prima repriza, Atletico a trimis de doua ori mingea spre poarta bascilor si tot de atatea ori a inscris prin doua reusite de geniu ale columbianului Falcao. Bascii, ajunsi in finala printr-un joc ce a uimit lumea fotbalistica, in conditiile in care echipa este compusa din multi jucatori de 19, 20 sau 22 de ani, nu s-a regasit. 

In cea de-a doua repriza, Athletic Bilbao a fost trezita din letargie de antrenorul Marcelo Bielsa si a inceput asaltul asupra portii madrilenilor. Norocul i-a ocolit fie din cauza ratarilor lui Ibai Gomez fie a unei interventii decisive a portarului de 19 ani de la Atletico, Courtois. Spre finalul meciului, in urma unui contraatac brazilianul Diego i-a taxat pe basci cu un gol de generic, marca personala. Finalul meciului i-a prins pe pustii de la Bilbao cu lacrimi in ochi. 


Finala de la Bucuresti s-a desfasurat pe National Arena in fata a 52.347 spectatori, in mare parte veniti din Spania. A fost cel mai mare eveniment sportiv gazduit de Romania in ultimii 22 de ani.