Guvernul va aloca autorităţilor locale, la rectificarea bugetară, 600 de milioane de lei, dintre care 500 de milioane sunt destinate pentru plata arieratelor către firme şi 100 milioane lei pentru primăriile care nu mai au bani de salarii, încă 100 de milioane lei urmând a fi acordate pentru plata însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.


Primul ministru Victor Ponta a precizat că sumele respective au fost convenite pentru rectificarea bugetară care va fi aprobată în şedinţa de joi a Guvernului. În privinţa arieratelor administraţiei locale, premierul Ponta a arătat că 9 milioane au fost alocate judeţului Suceava pentru finalizarea proiectului de alimentare cu gaze, iar 10 milioane sunt alocate judeţului Bistriţa pentru lucrări la drumurile judeţene.


Proiectul de rectificare va asigura plata subvenţiilor pentru crescătorii de păsări şi porci, până la sfârşitul anului, precum şi ajutorul pentru circa 558.000 de cultivatori de terenuri, cu suprafeţe între 1 şi 10 hectare, afectaţi de secetă.


Guvenrul va asigura totodată 46 milioane lei pentru plata burselor pentru doctoranzi. Victor Ponta a mai afirmat că există resursele pentru majorarea salariilor bugetarilor, restituirea sumelor reţinute ilegal pensionarilor precum şi pentru asigurarea cofinanţării proiectelor din fonduri europene.

Ponta a precizat totodată că s-a găsit o soluţie şi în privinţa taxei claw-back aplicată producătorilor de medicamente. "Am rezolvat problema taxei de claw back şi, din fericire, medicamentele pot fi cumpărate în continuare pentru spitale", a declarat premierul.