Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat definitiv preluare administrarii fondului de pensii facultative Pensia Mea de catre Aviva Pensii Private de la Aviva Asigurari de Viata.

"Timp de 30 de zile din momentul informarii asupra operatiunii de preluare, participantii fondului de pensii facultative Pensia Mea au putut sa isi exprime dezacordul privind preluarea administrarii acestui fond de catre Aviva Pensii Private si sa solicite transferul la alte fonduri de pensii facultative. CSSPP a constatat indeplinirea tuturor obligatiilor de publicitate precum si a conditiilor privind obtinerea acordului participantilor", se arata intr-un comunicat transmis de CSSPP.

Ca urmare a operatiunii de preluare, CSSPP a retras autorizatia de administrare a fondurilor de pensii facultative pentru Aviva Asigurari de Viata si a radiat societatea din registrul CSSPP, la solicitarea companiei. Totodata, CSSPP a retras autorizatia prospectului anterior al schemei de pensii aferente fondului Pensia Mea.

In prezent, pe piata pensiilor facultative sunt autorizate 13 fonduri de pensii si 11 administratori supravegheati si controlati de catre CSSPP.