Avocaţii lui Dan Diaconescu au solicitat OPSPI date fiscale despre Oltchim, date despre controlul ANAF la societate şi despre impactul litigiilor existente asupra companiei, a declarat, luni, Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, la Ministerul Economiei.


'Nu este nicio problemă, înainte de a merge mai departe am solicitat date fiscale, cum este şi certificatul fiscal al Oltchim. Am solicitat să ni se comunice dacă este corect controlul ANAF la Oltchim şi să ni se comunice dacă litigiile pe rol schimbă situaţia societăţii dramatic. Ni s-a spus că informaţiile nu sunt relevante şi că Dan Diaconescu s-a angajat să cumpere Oltchim cu situaţia în momentul actual. Ministerul a spus că ne va da aceste informatii cândva şi că aceste informaţii nu au un rol important. Ca avocat, spun că nu are dreptate ministerul', a afirmat Daniel Fenechiu.

Acesta a precizat că discuţiile dinte avocaţii lui Dan Diaconescu şi reprezentanţii MECMA vor continua după ora 16.00.  'În caietul de sarcini am văzut modelul de contract şi mai sunt elemente care mai sunt de introdus. Nu se vorbeşte despre un contract de adeziune, ci de negocierea contractului. Am luat pauză ca să îi prezentăm lui Diaconescu aceasta situaţie. Vom relua lucrările în jurul orei 16.00', a adăugat Fenechiu.

Potrivit ofertei depuse de Dan Diaconescu, acesta s-a angajat să investească până la 2 miliarde euro, având ca scop atingerea unei cifre de afaceri de 10 miliarde euro într-o perioadă de 3 - 4 ani de la achiziţionare, retehnologizare şi optimizare a întregului ansamblu industrial. Întrebat, luni, dacă a realizat un plan de reorganizare pentru Oltchim, care să cuprindă investiţii de 2 miliarde euro, Dan Diaconescu a răspuns: 'Evident'.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat luni că nu există nicio inadvertenţă în contractul de vânzare-cumpărare a Oltchim, afirmând că Dan Diaconescu apelează la un 'tertip' pentru a prelungi semnarea acestuia. 'Cred că este un tertip ca să prelungească semnarea contractului', a spus Chiţoiu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al PNL, cu privire la declaraţiile lui Diaconescu care a invocat lipsa de clauze, paragrafe şi anexe pentru nesemnarea contractului privind Oltchim.