Avocatul britanic Jonathan Sampshn, care a reprezentat interesele omului rus de afaceri Roman Abramovici in procesul impotriva lui Boris Berezovski, a primit pentru serviciile sale aproape 7,8 milioane de lire sterline (12,5 milioane de dolari), suma echivalenta cu salariile a 45 de judecatori ai Tribunalului Suprem al Marii Britanii, scrie agentia RIA Novosti.


Citand presa britanica de astazi, agentia mentionata precizeaza ca Sampshn a primit 5,8 milioane de lire sterline pentru pregatirea apararii lui Abramovici si pentru interventiile sale din timpul procesului, alte 2 milioane fiindu-i oferite pentru ca a fost de acord sa-l apere pe patronul clubului de fotbal Chelsea.

Anterior, cotidianul The Guardian a scris ca aproape 100 de firme de avocatura din Londra au castigat anul trecut suma record de 5,4 miliarde lire sterline, mare parte a onorariilor provenind din procesele dintre miliardarii din Rusia si din fostele republici sovietice.

Potrivit revistei Legal Business, numai pentru procesul dintre Berezovski si Abramovici, care s-a incheiat recent cu victoria categorica a acestuia din urma, avocatii au castigt in totalitate peste 100 de milioane de lire sterline.