Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis un mesaj de felicitare preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, pentru realegerea sa în funcţie, în care şi-a exprimat speranţa că va avea ocazia să-l reîntâlnească în viitorul apropiat, informeaza Agerpres.

'Am deosebita plăcere să vă scriu pentru a vă felicita cu prilejul victoriei în alegerile prezidenţiale din data de 6 noiembrie. Atât campania dumneavoastră de succes în vederea realegerii, cât şi determinarea de a vă îndrepta spre o nouă viziune a Americii în care prosperitatea este împărtăşită tuturor, au atras atenţia românilor şi a naţiunilor din întreaga lume. Realegerea dumneavoastră survine într-un moment foarte prilenic pentru parteneriatul strategic româno-american. Relaţia progresivă, construită pas cu pas, a reprezentat întotdeauna forţa dinamică a parteneriatului nostru bilateral', se arată în mesajul preşedintelui Băsescu.

El subliniază că Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, semnată în septembrie anul trecut, este dovada 'încrederii şi a prieteniei' dintre cele două ţări, care trasează, în egală măsură, liniile viitoare ale cooperării.

'În acelaşi timp, Declaraţia Comună oferă fundamentul necesar pentru a putea atinge scopurile pe care ni le-am propus în viitor. Mai mult, Tratatul dintre România şi Statele Unite privind implementarea Sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice în ţara noastră reprezintă o evoluţie semnificativă la nivel bilateral, care are potenţialul de a asigura securitatea zonei euroatlantice în ansamblu. Îmi exprim convingerea că vom continua şi vom consolida dialogul nostru apropiat şi vom lucra împreună pentru a consolida parteneriatul strategic şi legăturile de prietenie dintre ţările noastre. Doresc să vă asigur că parteneriatul transatlantic are o importanţă fundamentală pentru România, în calitatea sa de membru al NATO şi al UE', se mai arată în mesajul transmis preşedintelui american reales.

Băsescu i-a urat succes lui Obama, exprimându-şi speranţa unei întrevederi, în viitorul apropiat.

'Îmi exprim speranţa că voi avea ocazia să vă reîntâlnesc în viitorul apropiat. Anticipând acest moment, reiterez felicitările mele sincere pentru victoria obţinută în alegeri şi vă urez succes în îndeplinirea mandatului care v-a fost încredinţat de poporul american. Vă rog să primiţi, domnule preşedinte, asigurarea înaltei mele consideraţii şi a respectului meu', îi mai scrie Băsescu preşedintelui american.