Banca Comerciala Carpatica (BCC) a lansat serviciul de acceptare la plata a cardurilor prin intermediul propriilor terminale POS, care vor fi instalate din decembrie la comercianti, a anuntat ieri institutia de credit.

„Incepand cu luna decembrie, BC Carpatica propune co­mer­ciantilor o metoda moderna, efi­cienta si rapida de acceptare a platilor efectuate cu cardul, prin intermediul terminalelor POS amplasate in cadrul punctelor de van­zare. Tranzactiile se des­fasoara rapid si in conditii de ma­xi­ma siguranta, fara costuri supli­mentare pentru clientii posesori de carduri“, se arata intr-un comunicat al bancii. In cadrul acestui serviciu, banca asi­gura gratuit comer­ciantului insta­larea terminalului POS, instruirea opera­to­rilor, asistenta tehnica si con­suma­bilele. Banca Comerciala Carpatica a inregis­trat in trimestrul al treilea pierderi de 2,4 milioane de lei, insa a incheiat primele noua luni cu un profit net de 5,8 milioane de lei, de patru ori mai mare comparativ cu castigul din perioada similara a anului trecut.

Activele bancii au crescut cu 43,2%, la 3,275 miliarde de lei, fata de valoarea de la finele anului trecut, cand au fost de 2,287 miliarde de lei.

Cel mai mare actionar al bancii, listata la categoria I a BVB, este omul de afaceri Ilie Carabulea, cu 36,26% din titluri, potrivit celor mai recente infor­matii.