Banca Italo Romena a anuntat astazi lansarea „Contului de economisire” şi „Depozitului cu dobânda plătită anticipat”, două produse adresate persoanelor fizice.

„Cele două noi produse ale Băncii Italo Romena vin în întâmpinarea nevoilor pe care le are segmentul clienţilor retail, atunci când vine vorba de economisire. Ratele fixe şi competitive, îi ajută pe clienții noștri să îşi asigure un fond de economii pe termen scurt sau mediu, în condiţii de maximă siguranţă”, a declarat Roberto Broggini, Directorul Comercial al Băncii Italo Romena.

„Contul de economisire” este un produs de economisire în care se pot face depuneri şi retrageri, în funcţie de necesităţile clienţilor, şi care va remunera dobânda aferentă nivelului sumelor depozitate. Ratele de dobândă sunt fixe, diferenţiate în funcţie de soldul contului. Dobânzile sunt calculate zilnic la sold şi virate lunar în contul curent sau în contul de economisire al clientului, conform opţiunii sale. Rata de dobândă pentru conturile de economisire în lei porneşte de la 2,15% p.a. pentru sume începând de la 1.000 de lei şi ajunge la nivelul maxim de 4,35% p.a. pentru sume între 150.000 de lei şi 4.000.000 de lei. În ceea ce priveşte conturile de economisire în Euro, rata de dobândă porneşte de la 1,60% p.a. pentru sume de peste 500 de Euro, şi ajunge la 2,30% p.a. pentru sume între 50.000 şi 1.000.000 de Euro. Contul de economisire are o durată nelimitată, şi poate fi accesat şi prin intermediul serviciului Internet Banking – BIR WEB, fără a exista obligativitatea depunerii unei sume minime

„Depozitul cu dobânda plătită anticipat” este un produs de economisire a cărui caracteristică este aceea că dobânda se plăteşte în aceeaşi zi cu cea a constituirii sale, dând clientului posibilitatea de a utiliza imediat dobânda aferentă depozitului. Depozitul se constituie pe o durată de 6 luni, pentru sume de peste 1.000 de Euro, respectiv 4.000 de lei. Ratele de dobândă sunt fixe, de 5,75% p.a. pentru depozitele în Lei şi de 2,75% p.a. pentru depozitele în Euro. La împlinirea celor 6 luni, clienţii beneficiază de comision 0% pentru retragerile de numerar reprezentând capitalul depozitat.


Banca Italo Romena a fost înfiinţată în anul 1980 şi reprezintă un prim exemplu de joint-venture între Italia şi România în sectorul bancar. Din anul 2000, face parte din Grupul Veneto Banca, care se află printre primele 12 instituţii financiar-bancare din Italia.
Din 2001, Banca Italo Romena şi-a dezvoltat treptat reţeaua teritorială şi portofoliul de clienţi. Dintr-o bancă orientată, la început, către segmentul corporate, în special către societăţile italiene, aceasta s-a deschis, cu timpul, şi către societăţile româneşti şi către segmentul retail.
Sediul central al Băncii Italo Romena se află în Italia (provincia Treviso), iar în România aceasta operează prin Sucursala Bucureşti, a cărei reţea cuprinde 22 de agenţii, dintre care 5 se află în Bucureşti şi 17 sunt situate în cele mai importante oraşe.