Banca Mondială va acorda consultanţă Consiliului Concurenţei, pentru eficientizarea activităţii, în baza unui contract de 19,84 milioane lei (circa 4,44 milioane euro), finanţat în proporţie de 85% cu fonduri europene nerambusabile.

Contractul a fost încheiat de Consiliul Concurenţei, în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, şi Banca Mondială, instituţia internaţională urmând să acorde consultanţă în domeniul analizei operaţionale specifice concurenţei, în cadrul proiectului "Eficientizarea activităţii de aplicare a politicilor de concurenţă în corelare cu politicile sectoriale", se arată într-un comunicat al autorităţii de concurenţă.

"Prin acest proiect ne propunem atât consolidarea Consiliului Concurenţei ca instituţie cheie a administraţiei centrale, cât şi îmbunătăţirea acţiunilor noastre în vederea realizării misiunii de a contribui la funcţionarea eficientă a sectoarelor economice româneşti, în beneficiul consumatorilor" a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Finanţarea nerambusabilă, de 85% din valoarea proiectului, va proveni de la Fondul Social European, iar restul reprezintă fonduri naţionale.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 24 de luni şi vizează, în principal, creşterea rolului Consiliului Concurenţei în elaborarea politicilor economice conform principiilor de concurenţă, promovarea practicilor europene în domeniu şi consolidarea capacităţii administrative a autorităţii de concurenţă.