Potrivit analistilor Goldman Sachs Group, noua dintre cele 91 de banci supuse unor teste de stres ar putea avea rezultate negative. Prin urmare, bancile din Uniunea Europeana (UE) ar putea avea nevoie de capital suplimentar de 29 miliarde de euro, se arata intr-un raport al Goldman. Cele mai mari sume ar urma sa fie necesare in cazul institutiilor de credit spaniole, germane si elene. Cifrele din raport reprezinta media estimarilor unui sondaj efectuat in randul a 113 participanti din industria financiara. Aproximativ 67% dintre repondenti sunt europeni, 27% provin din Statele Unite, 2% din Asia si 4% din alte zone, potrivit Goldman.
 
Intrebati daca anticipeaza restructurarea datoriilor Greciei, 57% au declarat ca acest scenariu este "aproape sigur", fata de 16% in cazul Irlandei si 13% pentru Portugalia.
 
Autoritatea Bancara Europeana a anuntat anterior ca bancile examinate trebuie sa poata mentine o rata a capitalului de rang intai de cel putin 5% in scenariile luate in calcul pentru testele din acest an. Testele includ si o evaluare a modului in care bancile ar face fata unei contractii economice de 0,5% in zona euro in acest an si unei prabusiri de 15% a pietelor de capital. Publicarea rezultatelor ar putea fi intarziata pana in luna iulie, potrivit unui oficial al Autoritatii Bancare.
 
Doar 22% dintre respondenti sustin ca au incredere in rezultatele testelor.