Presedintele Statelor Unite detine un cont cuprins intre 500.000 si 1 milion de euro la JP Morgan, institutie care tine prima pagina a buletinelor de stiri dupa ce a anuntat pierderi de aproape 2 miliarde de dolari din cauza unei erori de gestionare. Casa Alba incearca sa previna orice eventuale neplaceri. In conditiile in care, pe masura apropierii alegerilor prezidentiale din noiembrie, toate actiunile si gesturile principalilor candidati sunt privite cu lupa, administratia Obama a anuntat ca seful statului destine intr-un cont deschis la JP Morgan intre 500.000 si 1 milion de dolari. Suma care, potrivit declaratiilor de venit, s-a dublat de anul trecut. 

Intr-un moment in care banca se afla in atentia tuturor, Casa Alba a considerat util sa sublinieze ca "nici presedintele, nici vicepresedintele (Joe Biden) nu au conflicte de interese" cu prestigioasa institutie de pe Wall Street. O precizare care, afirma cunoscatorii, se impunea de la sine, in conditiile in care Obama a indemnat recent JP Morgan la prudenta. 

Iar daca Obama este un client vechi al JP Morgan, liderul SUA detine conturi si in alte institutii. Astfel, el are depusi intre 15.000 si 50.000 de dolari intr-o banca din Chicago, afirma cotidianul Wall Street Journal, citand din documentele financiare publicate de Casa Alba. 

De asemenea, presedintele americane poseda titluri de Trezorerie in valoare de peste 1 milion de dolari. Incasarile realizate din vanzarea cartii sale i-au adus anul trecut intre 100.000 si 1 milion de dolari. In total, cuplul Obama dispune de 1,7 milioane de dolari si au platit, in 2011, un impozit de 43.770 dolari.