Presedintele Traian Basescu i-a cerut public premierului Emil Boc sa retraga proiectul Legii Sanatatii din cauza reactilor medicilor, spitalelor si opiniei publice.

"Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor, sistemul de urgenta nu vrea schimbarea. Inteleg din toate semnalele publice ca si o mare parte din public nu vrea schimbarea. Cer public premierului retragerea proiectului care viza reforma in sanatate", a decarat Basescu in cadrul unei conferinte de presa. El sustine ca in ultimele zile s-a folosit masiv dezinformarea ia cea mai mare minciuna s-a referit la SMURD. "Desi proiectul Legii Sanatatii se afla si pe site-ul Ministerului sanatatii si pe site-ul Presedintiei, continua aceasi minciuna: privatizarea, desfiintarea SMURD. Nu pot spune decat ca este o minciune si altceva nu pot spune". a afirmat acesta.

O alta poveste, a adaugat seful statului, este acea conform careia privatii sau baietii destepti se vor infrupta din banii de sanatate. "Dragii mei, trebuie sa stiti ca acum se intampla acest lucru", a spus Basescu. El a mentionat in acest sens furturile de aparatura medicala, preturile la medicamente.

"Indiferent cum analistii eticheteaza ce s-a putea intampla daca legea intra in vigoare, eu va spun ca acum acesti privati pe care ii suspectati ca vor prelua banii publici se infrupta mai bine ca oricand ca oricine din banii publici. Inteleg ca la urgenta e totul perfect si nu mai e nimic de facut.. Poate reusiti sa aflati cat de dramatica e situatia urgentelor in mediul rural. Si acolo sunt tot romani. Mai aflu despre privatizarea spitalelor, careia i se opun sindicatele. E vorba de transformarea lor in societati comerciale sau in fundatii",  a mai declarat Basescu in apararea proiectului de lege propus pentru retras.