Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta urmează să se întâlnească joi pentru a discuta despre reprezentarea României la Bruxelles.


'Am avut o discuţie astăzi (miercuri - n.r.) cu premierul şi mâine (joi - n.r.) ne vom întâlni şi nu vreau să anticipez rezultatul acestei discuţii', a spus Băsescu, miercuri, la Palatul Cotroceni. Întrebat cine va merge la Consiliul European din 28 iunie, Băsescu a afirmat doar că nu are de gând să abdice de la atribuţiile sale şi nici să se pună în situaţii ridicole.

Anterior, primul-ministru anunţase că îl va contacta telefonic pe preşedintele Băsescu pentru a-i solicita o întrevedere pe marginea reprezentării României la Consiliul European. ''Astăzi îl sun pe preşedinte şi când are domnia sa timp voi merge eu la Cotroceni. Aici nu începem să ne jucăm, cine, unde vine sau cine dă primul telefon. O să-l caut pe preşedintele României şi în mod sigur o să-i solicit să avem un dialog pe această problemă. Aici nu e o problemă de orgolii'', a declarat premierul.

El a reiterat că ''este bine pentru România, aşa cum a decis şi Parlamentul, ca în problemele care ţin de politica externă a Uniunii Europene şi de politica comună de apărare şi securitate militară, preşedintele României să aibă o precădere în reprezentarea ţării''.

''Când sunt probleme care ţin strict de Guvern, situaţie socială, economică, e clar că este mult mai eficient şi, evident, constituţional ca primul-ministru să participe', a spus Ponta.