BCR a lansat ieri un pachet de produse si servicii, respectiv Contul Antreprenor, care se adreseaza clientilor microintreprinderi cu o cifra de afaceri mai mica de un milion de euro.

Prin Contul Antreprenor BCR clien­tii pot beneficia de produse si servicii gratuite, in functie de caracteristicile pachetului detinut. Printre acestea se numara cont curent in lei si euro, ser­viciu de efec­tuare ope­ratiuni prin cana­le alter­native BCR, card de debit/credit in lei, un numar de retrageri de la ATM-urile BCR si trans­feruri intra/in­terban­care si comisioane specia­le la acordarea creditelor. „BCR este liderul sistemului bancar pe acest segment de clienti, cu o cota de piata de aproximativ 51%. BCR sprijina astfel afacerile mici, fiind constienta ca intreprinderile din acest segment repre­zinta motorul econo­miei", a declarat directorul execu­tiv al Directiei Dez­voltare Afaceri si Produse Retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu.

Noul pachet de servicii este dispo­nibil in trei variante, respectiv Plus, Premium si Activ. Componentele de baza incluse in cele trei variante sunt cont curent in lei, serviciul de efectuare operatiuni prin canale alternative, card de debit in lei si asigurare complexa pentru detinatorul de card BCR VISA Business Electron.Varianta Plus include suplimentar un numar limi­tat de operatiuni (plati/in­casari), iar pache­tele Premium si Activ contin abonament gratuit la platforma de business dedicata antre­pre­norilor si pachetul de semnatura electronica, pentru care clientii bene­ficiaza de o reducere de 23% din pretul standard. Totodata, din octombrie clientii micro­intreprinderi BCR, cu rulaje impor­tante, au posi­bilitatea de a obtine un descoperit de cont fara garantii mate­riale sau analiza economico-finan­ciara si cu documen­tatie redusa pentru o perioada de credi­tare de 12 luni, care poate fi prelungita cu pana la cinci ani.

Potrivit BCR, anul trecut 92% din companiile inregistrate in Romania aveau afaceri mai mici de un milion de euro.