BCR Asigurari Vienna Insurance Group a inregistrat in 2011 un profit in valoare de 17,38 milioane lei, conform standardelor IFRS, in crestere cu 20% fata de anul 2010, potrivit unui comunicat de presa, remis joi AGERPRES.

'In anul 2011, BCR Asigurari a inregistrat un volum al primelor brute subscrise de 441 milioane lei. Valoarea totala a despagubirilor platite in 2011 a scazut cu 12,6% in comparatie cu anul 2010 si a fost in valoare de 314 milioane lei, conform raportarilor financiare IFRS ale grupului Vienna Insurance Group. Asigurarile auto Casco au crescut, inregistrand o valoare de 192 milioane lei, cu 7,3% mai mult decat in anul anterior. Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila a autovehiculelor (RCA si Carte Verde), compania a inregistrat o scadere conform tendintelor existente in intreaga piata a asigurarilor generale, realizand o valoare de 104,7 milioane lei. Valoarea daunelor platite pe segmentul auto (Casco, RCA si Carte Verde) a fost de 141,8 milioane lei pentru Casco si 118,4 milioane lei pentru RCA si Carte Verde', se arata in document.

Ramura asigurarilor de mijloace de transport aeriene a avut o evolutie ascendenta, inregistrand o crestere de 104% si o valoare a primelor brute subscrise de un milion lei.

"O crestere semnificativa a inregistrat ramura asigurarilor de raspundere civila a mijloacelor de transport aerian inregistrand o crestere de 101,5% si o valoare a primelor brute subscrise de 0,4 milioane lei", arata comunicatul BCR Asigurari.

Asigurarile de bunuri au inregistrat o crestere cu 35,9%, cu o valoare a primelor brute subscrise de 13,3 milioane lei, iar cele de raspundere civila a mijloacelor de transport au consemnat o crestere cu 54,8%, fata de 2010 si o valoare a primelor brute subscrise de 4,3 milioane lei. Asigurarile de raspundere civila generala au avut o crestere cu 33,4%, cu o valoare a primelor brute subscrise de 28,4 milioane lei, cele de pierderi financiare o crestere cu 27,3% comparativ cu anul anterior, cu o valoare a primelor brute subscrise de 0,8 milioane lei, iar cele de asistenta turistica, in crestere cu 37,8% fata de 2010, cu o valoare a primelor brute subscrise de 4,7 milioane lei.

BCR Asigurari va fuziona cu Omniasig, conform deciziei Vienna Insurance Group, actionarul majoritar al ambelor companii. Obiectivul acestei fuziuni este crearea companiei de asigurari lider pe piata din Romania si eficientizarea operatiunilor Vienna Insurance Group (grupul de care apartin ambele companii) in Romania