BCR, cea mai mare banca locala in func­­tie de active, a lansat un pachet com­plet de tranzactii si finantare pentru atra­ge­rea firmelor din comertul cu ridicata sau cu amanuntul. Facilitatile ofertei vi­zea­za intreaga ga­ma de activitati de baza ale comercian­ti­lor, de la plati si schimb valutar pana la creditare si economisire.

Pe partea de credite, firmele pot bene­ficia de oferte pentru factoringul intern, finantarea capitalului de lucru si a investi­tiilor. Astfel, BCR acorda o reducere de 30% din comisionul de acordare/prelun­gi­re/ma­jorare a facilitatii de factoring, iar pentru creditul destinat capitalului de lucru, linia de credit si imprumutul pen­tru investitii in lei, marjele pleaca de la 2,2%, iar comisioanele de analiza si de ram­bur­sare anticipata sunt zero.

Totodata, pentru creditul de investitii exista posibilitatea obtinerii de garantii prin programul Jeremie.

BCR a mai lansat, in cadrul pachetului destinat firmelor din comert, un credit de nevoi nenominalizate in lei cu marje de finantare de la 2,3% pentru finantari pe ter­­men scurt cu garantii imobiliare. Im­pru­­mutul se poate acorda pe o perioada de pana la 120 de luni, iar suma maxima ce poate fi accesata se ridica la 300.000 de lei. ,,Am construit un pachet de servicii bancare care sa le permita micilor comer­cianti sa se miste rapid, la costuri avan­tajoase, fie ca vorbim de plati, schimb valutar sau obtinerea unui credit. Comer­tul pune economia in miscare si e timpul ca bancile sa puna comertul in miscare”, a explicat Melania Mirea, sef Departament microintreprinderi in BCR. Pe segmentul de tranzactionare si plati, banca ofera microintreprinderilor nou atrase gratui­ta­te la toate platile si incasarile in lei, precum si la adminis­tra­rea contului cu­rent pe o perioada de sase luni, facilitati la instalarea de terminale de plata cu cardul si chiar bancomate.