BCR lanseaza, incepand de astazi, pentru clientii sai persoane fizice un nou depozit in lei pe doi ani cu dobanda fixa de 14% la scadenta - MaxiPlus. 
 
,,Evolutiile recente ale pietei bancare arata ca romanii au redevenit preocupati sa economiseasca. Acest lucru este un semnal bun pentru o tara care are una dintre cele mai scazute rate de economisire si care, in contextul international actual, trebuie sa-si revizuiasca modelul de crestere”, a declarat Catalina Nicoleta Zincenco, sef Departament in cadrul Directiei de Management al Produselor Retail din cadrul BCR.
 
In plus, pentru depozitele constituite prin intermediul serviciului de  canale alternative BCR dobanda ajunge la 14,5% la scadenta.
 
Depozitul MaxiPlus nu are o suma minima de deschidere, iar la scadenta, sau oricand dupa aceasta data, clientii nu platesc comision de retragere numerar.
 
In cazul in care clientii lichideaza depozitul inainte de data scadentei, banca bonifica urmatoarele dobanzi pentru perioada de detinere a depozitului: pana la 6 luni: 3% pe an; 6-12 luni: 4% pe an; 12-18 luni: 5% pe an; 18-24 luni, exclusiv data scadentei: 6% pe an
 
De asemenea, BCR majoreaza, incepand de astazi, dobanzile la depozitele in euro cu 0,5 pp pentru toate maturitatile. 
 
,,In prima jumatate a acestui an depozitele in lei atrase de la populatie, la nivelul sistemului bancar romanesc, s-au majorat cu 7%  in iunie 2011 fata de iunie 2010, ritm dublu fata de semestrul intai din anul precedent. Pe primul loc in topul romanilor care au economisit se numara bucurestenii, urmati de olteni si ardeleni. Pe urmatoarele locuri se situeaza moldovenii si muntenii. Desi trendul este pozitiv, ramane inca prezent un element de vulnerabilitate: scadentele foarte scurte ale depozitelor - 95% sunt pana la 1 an, in pofida faptului ca, de regula, ele sunt destul de stabile. Probabil ca si oferta bancilor pe maturitati mai lungi nu a reusit pana acum sa fie suficient de atractiva pentru a modifica acest comportament”, a precizat Catalina Nicoleta Zincenco.