Pe partea de retail, BCR pregateste un produs ipotecar atractiv, potrivit cu programul „Prima casa”, care va permite fa­miliilor tinere sa finanteze achizitia primei lor locuinte.

Pe segmentul de afaceri cor­porate, BCR urmeaza sa im­plementeze produse con­ce­pute special pentru intre­­prinderile mici si mijlocii, un seg­ment grav afectat de scaderea activitatii economice de la ince­putul anului. Oferta de produse va cuprinde linii de creditare pe termen scurt si credite de in­vestitii pe termen mediu, am­bele prezentand conditii atrac­tive, insotite de garantii puse la dispozitie de institutii fi­nanciare publice.

De asemenea, BCR a re­vi­zuit dobanda platita la de­po­zitele la termen atat pentru clientii retail, cat si corporate. In conformitate cu politica de relaxare monetara graduala a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), BCR a redus, cu pana la 1,75 puncte procentuale, do­banzile platite la depozitele la termen si la conturile de eco­nomii, incepand cu 15.06.2009.

Chiar si dupa aceste re­du­ceri ale dobanzii, BCR va con­tinua sa stimuleze econo­misirea pe termen lung de catre clientii sai, prin intermediul unor produse de investitii intre care se gasesc certificate de de­pozite, fonduri de investitii, ­obli­gatiuni si planuri de eco­nomisire de la Banca pentru Locuinte. 

Noile dobanzi standard bonificate la depozitele in lei ajung pana la 12% pe an, la cele in euro pana la 4,25 puncte pro­centuale pe an, iar la dolari do­banda maxima bonificata este de 3%. Pentru contul de eco­nomii Maxicont BCR, do­ban­da maxima bonificata la eco­nomiile in lei este 10,5% p.a., la cele in euro 4,75% p.a., iar la dolari este 2,75% p.a.