Banca Comercială Romană (BCR) a redus, începând de la sfârşitul săptămânii trecute, dobânda la creditele nou acordate de nevoi personale cu până la 2%, se arată într-un comunicat al instituţiei bancare remis luni AGERPRES.'Dobânzile la creditele de nevoi personale în lei nou acordate încep de la 13,5%, dobânda este fixă pe toată perioada de creditare pentru creditele în lei. În plus, clienţii care îşi refinanţează la BCR creditele de la alte bănci sau încasează salariul într-un cont curent BCR beneficiază şi de o reducere cu 100% a comisionul de analiză a dosarului de credit', a declarat Andrew Gerber, director executiv Direcţia Managementul Produselor Retail, BCR.

BCR oferă gratuit asigurare de viaţă şi, contra cost, asigurare de şomaj. În cazul în care clientul intră în şomaj, banca plăteşte până la 24 de rate lunare. Documentaţia creditului este simplificată, fiind solicitate doar trei acte, respectiv fişă fiscală aferentă anului precedent, adeverinţă de salariu sau extras de cont curent sau card BCR, o factură recentă de utilităţi. Pentru un client care încasează salariul prin BCR, de exemplu, la un credit de nevoi personale în valoare totală de 15.000 lei acordat pe o perioada cinci ani, rata lunară este de 353 lei (DAE = 15,55%).

Aprobarea creditului se poate obţine şi telefonic prin apel gratuit la numărul InfoBCR 0800.801.BCR.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil.

BCR deţine o reţea de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 643 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. Clienţii băncii au la dispoziţie peste 2.300 de bancomate şi 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.