Pentru intreprinzatorii agricoli care doresc sa apeleze la programul „Rabla pentru tractoare“ BCR a lansat o oferta de leasing cu dobanda de 7,9% pe an, variabila in functie de EURIBOR 3M si avans incepand de la 15%. Banca acorda, in plus, sase luni asigurare gratuita pentru utilajele agricole, prin BCR Asigurari. 

In cadrul ofertei, creditele au o structura de garantii flexibila, axata pe cele acordate de fondurile de garantare si pe echipamente, inclusiv cele achizitionate din credit. Depozitele in lei beneficiaza de un bonus de 0,25% la dobanda, iar pretul pentru asigurarea culturilor, a bunurilor sau a intreruperii activitatii este redus cu 5%.

Comisionul lunar de administrare este zero in primele sase luni de la achizitionarea Pachetului Antreprenor Activ. BCR a finantat in campania agricola de primavara microintreprinderi din principalele zone agricole ale tarii, indeosebi din jumatatea sudica, care concentreaza mari suprafete agricole. Majoritatea imprumuturilor acordate au fost pentru finantarea capitalului de lucru, valoarea medie a unui credit fiind de aproximativ 125.000 de lei. Majoritatea clientilor care au aplicat pentru finantare au avut o cifra de afaceri de circa 200.000 de euro.