Tehncienii lotului feminin de gimnastică Octavian Bellu şi Mariana Bitang au anuntat la conferinta de presa sustinuta astazi la Londra, că îşi încheie contractul cu FRG după Jocurile Olimpice de la Londra, subliniind, in acelasi timp, ca nu au decis deocamdată ce vor face în viitor.


"Nu am declarat că îmi dau demisia, că plec în străinătate. Nu ştiu de unde au ieşit toate aceste lucruri. Nimeni nu a ieşit public să spună: «gata, plecăm de la lot, gata ne dăm demisia şi abandonăm totul». Ca să faci un proiect trebuie să cunoşti opţinuea copilului, a sportivului, dacă mai continuă sau nu. Nu am discutat ce vom face aici sau înainte de JO. Toată lumea are nevoie în primul rând de odihnă, atât fizică, cât şi psihică, pentru a lua decizii. Nu suntem genul de omaneni care să luăm decizii la cald sau la presiune", a spus Bitang.

"Cred că toată această tevatură a plecat de la faptul că înţelegerea cu federaţia a română de gimnastică a fost până la Jocurile Olimpice. Contractul expiră la finalul acestei luni. Ce se va întâmpla după întoarcerea acasă, ce strategie va gândi federaţia pentru următoarea etapă... O strategie poate să cuprindă persoane sau să nu le mai cuprindă... Cea mai mare îngrijorare trebuie să o avem nu la colectivul tehnic, ci la colectivul de gimnaste. Să lăsăm lucrurile să se desfăşoare normal. Acasă avem tot timpul să discută despre proiectul respectiv. Ne liniştim la creier şi după aia decidem ce vom face", a afirmat, la rându său, Bellu.

Gimnastica a adus trei medalii României la Jocurile Olimpice de la Londra, una de aur prin Sandra Izbaşa la sărituri, una de argint prin Cătălina Ponor la sol şi una de bronz în concursul pe echipe.