Un angajat din India trebuie sa munceasca de 8 ori mai mult decat unul din SUA ca sa isi poate permite un Big Mac. La polul opus, canadienii care lucreaza in restaurantele McDonalds isi pot permite sa cumpere un sandvis Bic Mac, dupa doar 30 de minute de munca.


Desi angajatii indeplinesc aceleasi sarcini in cadrul lantului de restaurante McDonalds, salariile pe care le primesc difera foarte mult, arata Business Insider. Angajatii din Canada, Europa de Vest si SUA sunt cei mai avantajati, in conditiile in care au salariile cele mai mari. La polul opus se afla salariatii din India, care trebuie sa munceasca 175 de minute, doar ca sa isi permita un Bic Mac.

Angajatii restaurantelor fast food din America Latina trebuie sa lucreze mai mult de 150 de minute, pentru a-si cumpara sandvisul Bic Mac, in timp ce un salariat chinez are nevoie de 75 de minute pentru a-si putea permite acest tip de sandvis.

Compania McDonalds's Romania a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de 418,2 milioane lei (99,3 milioane euro, la cursul mediu BNR de 4,2099 lei/euro), conform datelor de la Ministerul de Finante.

Directorul general al companiei, Daniel Boaje, sustine ca piata restaurantelor de tip fast-food mai are in continuare loc de crestere, iar clientii au devenit mult mai exigenti.
/