Presedintele Curtii de Apel Bucuresti, Dan Lupascu, a declarat, vineri, la prezentarea bilantului institutiei pe 2011, ca s-a inregistrat un nou maxim in justitia romana, respectiv de peste 3.000 de dosare pentru un judecator, cazul fiind inregistrat la Judecatoria Cornetu.
Potrivit presedintelui Curtii, « cantitatea a crescut enorm », volumul de activitate pe Curte si instante fiind de 719.428 de dosare, ceea ce reprezinta « cam o cincime din activitate judiciara la nivelul intregii tari », ea fiind rezolvata la nivelul CAB.
Activitatea pe 2011 a fost cu 49,74 la suta mai mare decat in 2009, in conditiile mentinerii in linii mari a aceleasi scheme de personal si a aproape 200 de posturi vacante, parte din ele finantate, parte nefinantate, a mai spus judecatorul Dan Lupascu.
“Incarcatura pe judecator ne arata ca media pe toate instantele Curtii a crescut de la 1.490 la 1.606 dosare. Media la nivel european era de 250 de dosare pentru un judecator pe an”, a declarat Dan Lupascu.
Presedintele Curtii a aratat ca cei mai ocupati judecatori de la Curtea de Apel sunt cei de la Sectia de Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, unui judecator revenindu-i 1.726 de dosare. Volumul mare de activitate in aceasta materie, a explicat magistratul, a fost generat de masurile luate in plan social, precum disponibilizarile sau acordarile de drepturi salariale.
Lupascu a catalogat aceasta situatie drept un record istoric si national, aratand ca acest fapt nu face cinste justitiei romane.