Numărul victimelor atacului terorist comis miercuri împotriva unui autocar cu turişti israelieni pe aeroportul Burgas de pe litoralul Mării Negre s-a ridicat la opt, inclusiv un cetăţean bulgar, a anunţat ministrul de Externe de la Sofia, Nikolai Mladenov.


Cetăţeanul bulgar, în vârstă de 36 de ani, era şoferul autocarului care a explodat şi care urma să transporte un grup de turişti israelieni în staţiunea Sunny Beach. Mladenov a declarat joi dimineaţa de la Burgas pentru postul de televiziune privat bTV că bilanţul victimelor a crescut la opt, după ce două persoane au murit în cursul nopţii la spital din cauza rănilor. Una dintre ele era şoferul bulgar al autocarului, iar cealaltă o femeie israeliană încă neidentificată.

Numărul răniţilor a ajuns la 37. Toti sunt internaţi în spitalele din Burgas, iar trei dintre ei, in stare critică, au fost transportaţi în cursul nopţii la Sofia cu un avion militar guvernamental. Aeroportul din Burgas rămâne închis, iar zborurile sunt deviate către aeroportul din Varna.

Cel puţin 64 de turişti israelieni au rămas în aeroport, unde le-au fost oferite băuturi, mâncare şi pături. Anchetatorii interoghează martorii şi examinează înregistrările realizate de camerele de supraveghere, iar măsurile de securitate au fost sporite în hotelurile unde sunt cazaţi turişti israelieni.

Între timp, premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat că atacul terorist este cel mai probabil actul unui atacator sinucigaş. Serviciile bulgare colaborează şi FBI şi CIA şi cu anchetatorii israelieni.