Democrat-liberalii şi preşedintele suspendat îi vor respecta pe toţi românii, inclusiv pe cei care au votat pentru demitere, a declarat luni preşedintele PDL, Vasile Blaga.


'Îi vom respecta pe toţi românii şi pe cei care au votat împotriva lui Traian Băsescu. Aici nu pot să fiu de acord cu premierul Victor Ponta care n-a înţeles nimic nici din acest referendum, care a spus că va guverna pentru cei aproximativ 8 milioane de români care au votat pentru demitere. El trebuie să guverneze pentru 22 de milioane de oameni şi ei trebuie toţi respectaţi, atât cei care au spus din diferite motive 'da' deciziei parlamentarilor USL. Va trebui să ţinem cont şi noi şi preşedintele de fiecare român', a spus Blaga într-o conferinţă de presă. El a adăugat că PDL a cerut românilor să nu vină la vot pentru că 'nu a avut încotro' mai exact pentru că USL nu a abrogat Ordonanţa 41.

'Dacă USL ar fi abrogat Ordonanţa 41 nu ar mai fi fost nicio problemă, pentru că nu ar mai fi putut fi făcute toate modificările, schimbarea regulilor jocului în timpul jocului. Nu am mai fi avut urne pe litoral şi să-l vedem pe domnul Mazăre cu ceata de fetiţe. Aşa ceva cred că nu a mai văzut lumea. Cred că pozele respective şi filmul au făcut rău României mai mult decât aproape orice. De asemenea, am mai avut un turism electoral fără precedent. Acum PDL nu poate fi acuzat că ar fi trimis oameni cu autocarul la vot', a spus Blaga.

In alta ordine de idei, Blaga a afirmat că decizia de invalidare a referendumului aparţine Curţii Constituţionale a României, iar în Parlament hotărârea CCR va fi doar citită. 'Este momentul ca USL să înţeleagă că nu poate face altceva şi să nu lungească procedurile (n.r.- de repunere în funcţie a lui Băsescu). Acestea sunt procedurile. Cred că astăzi (n.r. - luni), în jurul orei 14,00, Biroul Electoral Central va finaliza oficial numărătoarea voturilor, va transmite procesul-verbal Curţii Constituţionale care trebuie marţi, probabil, să se reunească. Decizia de invalidare a referendumului o va lua CCR, iar ea va trebui citită în plenul reunit al Parlamentului. Eu cred că acest lucru se va întâmpla repede, au ştiut să se mobilizeze colegii de la USL foarte repede când a fost cazul, dacă nu convoacă ei plenul îl vom convoca noi', a precizat Blaga, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că Parlamentul 'nu are altă treabă' decât să audieze în plen decizia CCR de invalidare a referendumului.