Compania aeriană low cost Blue Ai a extins limita de greutate a bagajului de mână care poate fi transportat gratuit în cabină, de la 7 la 10 kilograme, după ce operatorul concurent Wizz Air a anunţat că va percepe o taxă de 10 euro pentru bagajele din cabină care trec de o anumită dimensiune.


"Pentru a spori confortul pasagerilor săi, compania Blue Air a mărit limita de greutate a bagajului de mâna de la 7 la 10 kilograme. Această modificare vine în întâmpinarea nevoilor celor care aleg să călătorească în Europa la bordul aeronavelor noastre", a anuntat agentia intr-un comunicat. 

Tot pentru a spori confortul, Wizz Air a anunţat săptămâna trecută că pasagerii săi vor plăti o taxă de 10 euro dacă vor să transporte în cabină un bagaj cu dimensiunile mai mari de 42x32x25 centimetri.

Toţi cei care vor călători cu Blue Air începând cu 28 octombrie, indiferent când şi-au achiziţionat biletele, vor avea acces în cabină cu un bagaj gratuit care să cântărească până la 10 kilograme şi care trebuie să se încadreze în dimensiunile standard de 55x40x20 centimetri şi trebuie să intre cu uşurinţă în sizerul de bagaje de mână de la ghişeele de îmbarcare din aeroport.

În continuare, nu sunt acceptate bagaje de mână pentru copiii de până la doi ani, dar au dreptul la un bagaj de cală gratuit cu greutatea de până la 32 kilograme. În cazul în care pasagerii au aparatură electronică (aparat foto, laptop, ipad), poşete sau borsete, este necesar ca acestea să fie introduse în bagajul de mână. Excepţie fac produsele achiziţionate din magazinele duty free din aeroport, care vor fi acceptate separat de bagajul de mână şi vor fi transportate, în continuare, gratuit.

Blue Air a înregistrat anul trecut afaceri de aproape 150 de milioane de euro, în scădere cu 9%. Operatorul low cost face parte, alături de constructorul Romstrade şi alte companii, dintr-un grup de firme controlat de omul de afaceri Nelu Iordache.