Calendarul adoptarii monedei unice europene este unul extrem de ambitios, iar pentru trecerea la euro Romania are inca multe de facut, a afirmat astazi viceguvernatourl BNR, Bogdan Olteanu.

In opinia acestuia, indeplinirea criteriului ce vizeaza indicatorii formali (inflatie, deficit de cont curent, datorie publica, deficitul bugetar) este necesara, dar nu si suficienta.

“Romania trebuie sa inregistreze si o convergenta reala, adica economia romaneasca trebuie sa fie compatibila cu economiile statelor din zona euro. Construirea acestei convergente inseamna dezvoltare economica, cresterea valorii adaugate, dezvoltarea domeniilor in care Romania are capabilitati de productie”, a afirmat Bogdan Olteanu la forumul Business Innovator, un eveniment income, organizat de Intact Media Group.

Viceguvernatorul a reiterat faptul ca exista interes pentru adoptarea monedei euro, dar aceasta trecere trebuie facuta atunci “cand vom avea o economie competitiva, care sa beneficieze de aderarea la spatiul euro”.