Principala banca de investitii a Braziliei, BGT Pactual, a anuntat un parteneriat cu grupul Agroindustrial, Projetos e Participacoes (AGN) pentru exploatarea unor proiecte miniere, cu investitii estimate la 520 milioane de dolari.


Grupul AGN este controlat de fostul presedinte al gigantului minier brazilian, Vale, Roger Agnelli. Acest parteneriat intre AGN si filiala BGT Investments va cauta oportunitati de investitii in sectorul minier cu precadere in Brazilia, America Latina si in Africa.

Colaborarea implica noi investitii de o valoare echivalenta cu 520 milioane de dolari pentru finantarea planului de dezvoltare si expansiune via achizitii. Potrivit cotidianului Estado de Sao Paulo, cea mai mare parte a resurselor va fi asigurata de BGT.

Consortiu intentioneaza sa investeasca in proiecte miniere de cupru din nordul Chile si in cele de titan si potasiu din nord-estul Braziliei. Surse apropiate dosarului afirma ca Agnelli negociaza, de asemenea, investitii in proiecte de cupru si fier din Angola, in parteneriat cu grupuri locale.