BRD s-a clasat pe locul 2, cu calificativul „excelent”, in topul celor mai buni factori de export si import din cadrul organizatiei Factors Chain International (FCI), cea mai mare asociatie de factoring din lume, cu 257 de membri in 71 de tari.

In fiecare an, FCI nominalizeaza cele mai bune banci si societati de factoring din punctul de vedere al calitatii serviciilor de factoring international in cadrul unui proces de evaluare prin care fiecare corespondent isi noteaza colaboratorii externi dupa urmatoarele criterii: calitate, cifra de afaceri tranzactionata intre factori, comunicare.

Activitatea de factoring a BRD a cunoscut o crestere semnificativa, cu 53% in 2011 comparativ cu 2010, atingand o cifra de afaceri de peste 900 milioane euro, corespunzatoare unei cote de piata de 35% si pozitiei de lider de piata. In primele 3 luni ale anului 2012, operatiunile de factoring si-au continuat evolutia pozitiva, cu un ritm ridicat de crestere a cifrei de afaceri. In structura, operatiunile de factoring intern detin ponderea cea mai importanta - 72% -, in timp ce operatiunile de factoring de export reprezinta 18%, iar cele de import 10% din totalul cifrei de afaceri.

Din punctul de vedere al tipului operatiunii (cu regres/ fara regres), o pondere semnificativa, de 75%, o detin operatiunile fara regres, prin care banca preia riscul de neplata al debitorilor cedati in cadrul operatiunilor de factoring. Prin acest tip de operatiuni, clientii beneficiaza in acelasi timp de avantajele unei finantari imediate, dar si de certitudinea incasarii creantelor in situatii de insolventa sau de neplata prelungita a debitorilor.

In contextul unui mediu economic dificil, factoringul reprezinta o solutie de finantare si management al creantelor care permite companiilor atat optimizarea cash-flow-ului, cat si securizarea creantelor.

Evolutia operatiunilor de factoring atat la nivelul BRD, cat si la nivelul pietei de factoring din Romania, indica interesul pentru acest produs si capacitatea acestuia de a raspunde cerintelor clientilor intr-un climat economic afectat de criza.

BRD a fost, in 1993, prima banca din Romania care a introdus in oferta sa de produse si servicii operatiunile de factoring, afiliindu-se in acelasi an la Factors Chain International (FCI). In 2004, banca a devenit membru cu drepturi depline al FCI, iar din 2011 este membru fondator al Asociatiei Romane de Factoring si membru in Consiliul Director al acesteia.

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB. Banca are aproximativ 2,5 milioane clienti si opereaza o retea de peste 930 de unitati. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.