Capitala isi va finaliza modernizarea urbana pana cel tarziu 2016, atunci cand se presupune ca toate locuintele din Bucuresti vor fi dotate cu utilitati publice – aductiune de apa si canal.


Totusi, termenul este conditionat de catre primarul general, Sorin Oprescu, de continuarea tuturor investitiilor propuse.
La sfarsitul anului 2008, 23% din numarul total de strazi din Capitala nu aveau apa si canal - circa 4,5% din locuitorii Bucurestiului fiind afectati - iar in doar trei ani, procentul strazilor de pamant (lipsite de apa si canalizare) a scazut la 14%.

"Acestea vor fi finalizate la sfarsitul lui iulie, inceputul lui august, sa pot sa inchid toate lucrarile astea, pentru ca perioada tulburatoare, electorala, sa nu-si gaseasca debuseul intr-o margine de sant", a declarat, astazi, Sorin Oprescu.

Potrivir raportului citat de primarul general, pana in momentul de fata au fost finalizate lucrarile la retelele de alimentare cu apa si canalizare in cartierele Baneasa, Vatra Noua, Chitila Triaj, Straulesti, Andronache, Ion Creanga, Olimpia, Progresul, Aparatorii Patriei, Giulesti Sarbi. Acestea insumeaza in total 142 de strazi, diferenta de pana la 640 de strazi finalizate fiind investitii ale primariilor de sector.

Au fost de asemenea realizate patru statii de preepurare a apelor pluviale, sase statii de pompare a apelor uzate si o statie de pompare apa potabila. El a mentionat ca, prin actul aditional numarul 6 la contractul de concesiune, in 2011 a demarat programul de investitii Bucur. In baza acestui document, Apa Nova a fost obligata sa investeasca din fonduri proprii 60 de milioane de dolari pe parcursul a sase ani.

Un alt proiect de importanta vitala il reprezinta canalul colector nou de pe strada Cheile Turzii (zona Berceni-Oltenitei).