Satui de ilegalitatile si nepasarea celor care ar trebui sa le ofere protectie si siguranta, mii de bulgari au postat pe o pagina de Facebook imagini cu politisti care incalca regulile sau nu-si fac datoria.
Grupul "Fotografiaza un polițist" detine imagini cu masini ale politiei prost parcate, pe un loc destinat persoanelor cu handicap sau pe trecerea de pietoni, si politisti pe motocicleta care fac spectacol pe sosea.

Într-o alta imagine, un politist în uniformă tine o sticlă de bere deschisă in mana, în timp ce se afla la volanul unei masini de patrulare.

Acesta forma de manifestare subliniaza frustrarea bulgarilor fata de sistemul de justiție al tarii, care este obiectul unei monitorizari speciale a Uniunii Europene, si fata de o tara în care coruptia si crima organizata raman problemele majore, chiar si dupa cinci ani de la aderarea in Uniune.

Creat de doar o saptamana, grupul are deja 6500 de fani, inclusiv politicieni locali, jurnalisti si oameni de afaceri.
Ideea unui grup a aparut după ce Boyan Maximov, un locuitor al orasului Varna, a fotografiat trei politisti care dormeau într-o masină de politie si a postat imaginea pe retelele de socializare.

Maximov a fost chestionat de politie pentru fapta sa, si s-a plans apoi de hartuire, fiind amendat pentru infractiuni minore, cum ar fi ca a dus gunoiul afara fara sa aiba cartea de identitate la el, pe care, conform legislatiei bulgare, trebuie să fie o ai la tine ori de cate ori te afli in public.

Purtatorul de cuvant al Politiei, Kalinka Pencheva, l-a numit pe Maximov "un taran care nu are nimic de facut si se plictiseste", pe canalul local de televiziune bTV. Pencheva a fost demis, iar numarul de imagini postate pe Facebook continua sa creasca.

Citeste si:

Atentie la datele personale de pe Facebook!

Surpriza la Facebook