Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar putea introduce in luna iulie ordine "stop loss" si "take profit" pe sistemul de test al Bursei, potrivit unei declaratii a directorului general al institutiei, Anca Dumitru, pentru Mediafax.

"Printre masurile pe care le-am prezentat actionarilor la ultima adunare generala, figureaza si introducerea de noi tipuri de ordine, din categoria «ordinelor contingente», ordine care se activeaza ca urmare a executarii in piata principala a unei tranzactii al carei pret indeplineste criteriile specificate. Incepand cu luna iulie vor fi disponibile pe sistemul de test al BVB, iar utilizatorii vor putea efectua operatiuni de simulare", a explicat directorul BVB.

Intrucat masura implica modificarea Codului BVB, va fi nevoie, din punct de vedere procedural, si de aprobarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
"Stop loss" este un ordin care limiteaza pierderea investitorului in momentele in care pretul se inscrie pe o traiectorie nedorita, iar "take profit" este un ordin de marcare a profitului care va fi declansat cand o pozitie atinge un nivel de profit prestabilit.