Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan susţine că rectificarea bugetară efectuată de Guvernul USL reprezintă "un dublu câştig" pentru economia României, deoarece au fost eliminate alocările clientelare întocmite încă din 2011 de către PDL, iar banii astfel obţinuţi au fost redirecţionaţi către segmente "cu adevărat prioritare".

"Prin procedura de rectificare bugetară pe care tocmai a încheiat-o, Guvernul demonstrează că o alocare a fondurilor cu discernământ, efectuată în urma unor calcule economice, poate suplimenta anumite lipsuri resimţite de diverse categorii sociale şi profesionale. Spre deosebire de guvernările PDL, USL înţelege că nu piscinele la sate, pârtiile de schi în locuri pustii sau patinoarele de milioane de euro redresează economia României. Creşterea puterii de cumpărare, încurajarea consumului, stimularea anumitor sectoare şi sporirea forţei de muncă trebuie să fie direcţiile pentru economie, iar rectificarea bugetară a fost făcută exact în acest sens'" afirmă Ivan într-un comunicat remis, sâmbătă, Agerpres.

El susţine că rectificarea bugetară este un 'dublu câştig' pentru economie.

"Consider că avem de-a face cu un dublu câştig: pe de o parte s-au tăiat banii pregătiţi încă de anul trecut pentru clientela PDL, iar pe de altă parte aceştia au fost redirecţionaţi către segmente cu adevărat proritare - reîntregirea salariilor bugetarilor, plata arieratelor, ajutoare în agricultură, cofinanţarea fondurilor europene, garantarea burselor pentru doctoranzi, achiziţionarea de medicamente pentru spitale. Guvernul USL nu a taiat din banii de investiţii, ci din cei destinaţi clienţilor politici ai PDL", spune Cătălin Ivan.

Europarlamentarul PSD afirmă, de asemenea, că USL a fost obligat încă de la început să guverneze pe baza unui buget gândit pentru 'a deservi firmelor portocalii', iar în acest context o schimbare era :vitală':

"Încă de la început, marea problema a USL a fost că trebuia să guverneze pe un buget complet haotic întocmit de PDL, un buget gândit probabil pentru a deservi firmele portocalii şi oamenilor apropiaţi de partid. În contextul dificultăţilor economice de la nivel european, continuarea acestor alocări frauduloase ar fi dus, în cele din urmă, la un dezastru economic. O schimbare era vitală", subliniază Ivan.