Francezii au primit, în sfârşit, o veste bună legată de români. La Paris, rata criminalităţii în care sunt implicaţi cetăţeni de origine română a scăzut, în ultimele trei luni, potrivit unei informări a Poliţiei locale, apărută în media franceză.

Timp de trei luni consecutive, în mai, iunie și iulie, delincvenţa românească a scăzut, la Paris, spun surse din Poliţia Franceză. Conform datelor furnizate presei franceze, în cele trei luni românii au fost implicaţi în 4.459 de delincvenţe, faţă de cele 4.765 petrecute în aceeaşi perioadă a anului precedent. Această scădere de 6,42 la sută este o veste bună pentru francezi, dacă privim chiar şi numai la interesul acordat de publicul francez unor asemenea subiecte. De exemplu, pe site-ul publicaţiei L’Express, ştirea aceasta este una dintre cele mai accesate şi comentate subiecte de astăzi.

Declinul actual în materie de infracţiuni comise de români este vizibil mai ales în rândul minorilor implicaţi: 2.503 cazuri de copii în 2012, faţă de cele 2.960, în primele șapte luni ale anului 2011, deci în scădere cu 15.44%. Poliţia parisiană aminteşte că succesul se datorează şi colaborării cu autorităţile de la Bucureşti, arătându-se că “Poliţia din Paris a iniţiat de mai mulţi ani colaborarea cu Bucureştiul pentru lupta împotriva criminalităţii române, naţionalitatea principală a romilor”, mai arată autorităţile franceze.