Campusurile universitare particulare sau cele de stat care au fost renovate pun la dispozitie de la internet la terenuri de tenis, de fotbal sau sali de fitness si biliard. Preturile pentru un loc de cazare pornesc de la 50 de lei si ajung la cateva sute de euro pe luna. Conditiile oferite variaza in functie de posibilitatile financiare ale studentilor.

In campusul „Agronomie-Herastrau”, care se intinde pe o suprafata de 38 de hec­ta­re si este situat in apropierea par­cului Herastrau, se gasesc sase din cele sapte facultati ale Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti. Campusul pune la dispozitia studentilor 18 amfiteatre, cu o capacitate de pana la 300 de locuri. Tinerii bene­fi­cia­za de laborator de mineralogie, laborator de management al deseurilor, laborator hidraulic, laborator de energii necon­ven­tio­nale, laborator de microbiologie-eco­lo­gie sau de limbi straine, iar univer­sitatea dispune si de propria tipografie.

Biblioteca universitatii are un impre­sionant fond de carte, care include lucrari de patrimoniu. In campus se afla si o biserica studenteasca, atat pentru servicii religioase, cat si pentru activitati edu­ca­tive destinate tinerilor. Mai exista o gradina botanica, un parc dendrologic si mai multe campuri experimentale. Stu­dentii universitatii fac practica in cele trei statiuni didactice, Moara Domneasca, Istrita si Pietroasa. Numarul total de studenti ai universitatii se ridica la aproape 17.000, in cele noua camine din campus fiind cazati 4.000 de tineri. Caminele au centrale termice proprii, iar camerele sunt dotate cu cablu TV si cu prize de acces gratuit la internet. Fiecare palier are bucatarii dotate cu plite electrice, cuptoare cu microunde si cu masini de spalat. Studentii care doresc pot lua masa la Complexul alimentar „Agro­nomie”, unde se afla o sala de mese, doua restaurante („Rustic” si „Salonul Albastru”), trei sali de conferinte si o terasa de vara. In incinta campusului sunt si magazine cu produse alimentare. „Agronomia” mai include un complex sportiv, compus dintr-o sala de sport polivalenta de dimensiuni olimpice, o sala de fitness, un teren de fotbal cu gazon artifical si nocturna si un teren de tenis cu piciorul. In „Student Club” se afla o discoteca, mese de tenis si o sala de biliard.

La Universitatea Romano-Americana, MBA predat de profesori americani


In apropiere de „Agronomie” se afla campusul Universitatii Romano-Ameri­cane, pe o suprafata de 34.500 de metri patrati. Investitia in acest campus s-a ridicat la 30-35 de milioane de euro. Uni­versitatea are sase facultati, din care cinci sunt axate pe economie, cea de-a sasea fiind Facultatea de Drept. Poate si datorita profilului economic al universitatii, peste 80% dintre absolventi isi gasesc un loc de munca in domeniul in care si-au finalizat studiile, potrivit rectorului, profesor universitar doctor Ovidiu Folcut, care a absolvit Universitatea Romano-Ame­ricana. Studentii beneficiaza de burse de merit sau de studii si de stagii de practica in Statele Unite si Europa. Universitatea organizeaza si un MBA in Project Mana­gement, realizat in colaborare cu DeSales University, Pennsylvania, si predat in exclusivitate de profesori americani.

Campusul cuprinde o aula de 500 de locuri, cu echipamente audio si video, amfiteatre, sali de curs dotate cu echipa­mente multimedia, sali de seminar, centre si laboratoare pentru cercetare, laboratoare de informatica, laborator de criminalistica, laborator didactico-fonic, sali de lectura, cabinete medicale si sali de sport, salon de infrumusetare, clubul studentilor, capela, spatii pentru perso­nalul tehnico-administrativ, camin cu 11 etaje pentru cazarea studentilor, cantina-restaurant care functioneaza in regim de autoservire etc. Studentii beneficiaza de o biblioteca clasica si una virtuala, un centru electronic de infor­mare, camere de luat vederi, statie de radio­fi­care si televiziune cu circuit inchis, centru de fotocopiere documente, agentie bancara cu bancomat, agentie Work and Travel etc. Caminul-hotel al universitatii este situat in incinta campusului si are o capacitate de 428 de locuri. Camerele dispun de baie proprie si prize TV, cu po­si­bilitatea conectarii la internet perma­nent, cu spatii de recreere si de servire a mesei chiar in cladirea hotelului. Un loc in campus costa 80-90 de euro, insa universitatea pune la dispozitie si locuri la 50-60 de lei pe luna, in alte locatii, unde si facilitatile sunt mai putine.

In complexul privat West Gate, 375 de camere


West Gate Studios, aflat in apropierea statiei de metrou Preciziei, este primul campus privat din Bucuresti care nu apartine de nicio universitate.

Complexul ofera 375 de camere pentru studenti, cu preturi incepand de la 240 de euro pe luna o garsoniera pentru doi studenti, pana la 595 de euro pentru un apartament de 76 de metri patrati. La plata in avans pe un an, discountul este semnificativ.

De exemplu, garsoniera de 240 de euro ajunge la 150 de euro, ceea ce inseamna ca un student plateste 75 de euro pe luna. Camerele sunt dotate cu frigider, plita, cuptor cu microunde, aer conditionat, masina de spalat si ofera posibilitatea de conectare la internet. Alte facilitati includ parcare, teren de tenis, cafenea, doua restaurante tip cantina si un supermarket. Tinerii interesati trebuie doar sa prezinte o adeverinta de student.

La Spiru Haret, oferta de 50 de specializari


Universitatea Spiru Haret, cu 37 de imobile proprii si o suprafata de 135.660 de metri patrati, ofera  25 de facultati cu 50 de specializari si 76 de programe pentru studii universitare de masterat ciclul II Bologna.

Studentii au acces la o serie de burse oferite de Universitatea Central Euro­pea­na din Budapesta, de Comisia Fulbright Romania sau oferite in programul Innovate.

Complexul univer­sitar include 53 de centre tehnologice de acces la platforma de examinare e-learning, din care 44 in reteaua nationala si noua in reteaua internationala (New York, Roma, Madrid, Paris, Tel Aviv, Viena, Toronto, Chisinau, Berlin). In plus, universitatea are un institut central de cercetare stiintifica si cate un centru de cercetare stiintifica la fiecare facultate.

In oferta fundatiei se afla si un centru de limbi straine (centru de testare ECL si TOEFL), Centrul de Formare si Testare Profesionala EBCL, Depar­tamentul pentru Pregatirea Perso­nalului Didactic, Centrul de Formare si Testare Xpert (certificat european in informatica), Televiziunea si Radio Romania de Maine, posturi nationale de cultura, editura, revista si complex tipografic etc. Studentii au la dispozitie 10.500 de calculatoare de ultima generatie, in laboratoare si in centrele pentru invatamant la distanta.

La Titu Maiorescu, inclusiv studii doctorale


La Universitatea Titu Maiorescu se regasesc toate tipurile de invatamant superior: de licenta, de masterat si de doctorat, studiile doctorale organizandu-se in cadrul facultatilor de Medicina, Medicina Dentara si Drept. Facultatea de Drept pune la dispozitie trei amfiteatre cu 500 de locuri moderne, aer conditionat si echipamente multimedia, trei labora­toare cu o capacitate de 90 de locuri, doua laboratoare de informatica cu 50 de calculatoare in retea si conexiune la internet, un laborator de criminalistica si altul de medicina legala, situat in incinta Institutului medico-legal „Prof.

dr. Mina Minovici”, 15 sali de seminar, un fond de peste 40.000 de volume romanesti si straine, opt calculatoare cu acces la bazele de date juridice (INFOLEX, LEGE 4, ISIS) cu actualizare permanenta, acces perma­nent la internet. Facultatea de Medicina si Medicina Dentara dispune de nume­roase cabinete si laboratoare, sala turnare sau sala ghips etc.

La Dimitrie Cantemir, 20.000 de studenti in sase centre universitare


Universitatea Crestina „Dimitrie Can­temir” ofera studentilor 17 specializari in cele 15 facultati si asigura tinerilor spatii de cazare. Studentii universitatii beneficiaza, la cerere, de cursuri supli­mentare gratuite pentru limbi straine si informatica. Pe parcursul anilor de studii la Facultatea de Stiinte Juridice si Admi­nistrative, cursantilor li se asigura efec­tuarea orelor de practica in institutii cu acti­vitate specifica domeniului pentru care se instruiesc.

Studentii au la dispozitie o biblioteca si o sala de lectura informatizata, de peste 400 de metri patrati. Biblioteca dispune de lucrari de specialitate - romanesti si straine -, de numeroase publicatii periodice si de o librarie de unde pot fi procurate toate cartile si cursurile necesare. Tinerii au la dispozitie si Clubul sportiv al univer­sitatii, unde pot practica volei, baschet, tenis de masa si de camp, gimnastica ritmica si aerobica, judo, kendo, tae bo sau  box.

„Dimitrie Cantemir” mai pune la dispozitia studentilor un club studen­tesc unde se poate servi o masa calda, ser­vicii medicale printr-un cabinet de profil, informatii si muzica prin postul de radio studentesc, ofera sprijin in obti­nerea de burse si stagii de pregatire in alte tari si excursii in tara si strainatate.

De asemenea, in campus exista si un Centru de pregatire pentru obtinerea ECDL (European Computer Driving License).

La Hyperion, studio de televiziune si de radio


Universitatea „Hyperion” ofera, prin cele 11 facultati,  22 de specializari acre­ditate sau autorizate. Campusul dispune de 42 de laboratoare didactice si de cercetare, din care sapte laboratoare mari de informatica. Facultatea de Jurnalism dispune de un studio de televiziune si unul de radio, iar Facultatea de Arte are la dispozitie studiouri de teatru si laboratoare radio si TV. Campusul uni­ver­sitar cuprinde doua corpuri de cladiri, cu amfiteatre, aula, sali de curs si seminar, laboratoare didactice si de cer­cetare, sali de conferinte, sala de sport etc. Univer­sitatea detine in proprietate toate spatiile necesare procesului de invatamant si cercetare, inclusiv un camin studentesc, bufet, terenuri de sport si un institut de cercetare-dezvoltare.