Furnizorul Ford Magna Exteriors&Interiors, inaugurează luna aceasta, pe 25 octombrie, fabrica sa din Craiova, ce va fi deschisă în incinta Ford.

Până luna trecută, Magna Exteriors & Interiors (compania care produce pentru Ford bara de paraşoc) a angajat aproximativ 110 persoane, cele mai multe locuri de muncă fiind create anul acesta, potrivit unor surse apropiate companiei. Conform datelor din bilanţul contabil, la sfârșitul anului 2011 erau angajate 17 persoane la furnizorul care îşi deschide, oficial, porţile pe 25 octombrie, iar obiectul de activitate este „Fabricarea altor produse din material plastic“.

Cu sediul central în Canada, la Ontario, Magna International Inc. a deschis operaţiuni în România încă din 2010 şi este unul dintre furnizorii importanţi ai fabricii Ford din Craiova. Grupul Magna, cu operaţiuni în America de Nord şi Europa, este unul dintre cei mai diversificaţi furnizori pentru industria auto. Ei produc de la şasiuri uşoare şi bara de paraşoc, la sisteme exterioare de oglinzi şi până la sisteme electronice pentru autoturisme.